Inghetata de casa- retete de vara , racoroase si delicioase

Printeaza

 

Inghetata:

 

Inghetata_3

Ingheţată cu rubarbă şi scorţişoară

Inghetata_8Ingheţată cu rubarbă şi scorţişoară din: rubarba, apa, zahar pudra, galbenusuri, zahar vnailat, visinata, smantana, scortisoara. Inrgediente: 400 g de rubarba 100 ml de apa 70g + 120 g zahar pudra 4 galbenusuri 1 zahar vanilat 1 lingurita de visinata 200 ml smantana 1 lingurita de scortisoara   Mod de preparare: Speli, cureţi şi tai…

Read more »

Ingheţată cu iaurt şi căpşune

Ingheţată cu iaurt şi căpşune  Ingrediente: 300 g iaurt 400 g căpşune 100 g frişcă bătută 1 lămâie 4-5 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Speli bine căpşunele, le cureţi, apoi le tai bucăţele şi le pui într-un castron. Le stropeşti cu zeama de lămâie, le presari cu zahăr şi zahăr vanilat şi le dai…

Read more »

Ingheţată cu fraguţe

  Ingrediente: 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri smântână 2 pahare frăguţe   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi smântână, apoi albuşurile bătute spumă. Speli frăguţele, le pasezi şi le adaugi în jumătate din compoziţie, apoi aşezi în cupe alternativ: un strat de compoziţie cu fragi şi un strat din compoziţia neameste­cată…

Read more »

Ingheţată rapidă cu ness

  Ingrediente: 200 g frişcă 1 ou 1 lin­gură ness (sau cacao) 1 lingură zahăr   Mod de preparare: Freci bine oul cu zahărul şi ness-ul, apoi adaugi jumătate din cantitatea de frişcă, omogenizezi şi pui compoziţia într-o cupă. O laşi la congelator 1-2 ore, apoi o decorezi cu frişca rămasă şi o serveşti imediat.…

Read more »

Ingheţată de cireşe amare

  Ingrediente: 1 kg cireşe amare 500 g zahăr 500 ml apă 100 g frişcă bătută   Mod de preparare: Scoţi sâmburii cireşelor, opreşti câteva pentru decor, iar pe restul le treci printr-o sită, strecori com­poziţia prin tifon, iar zeama obţinută o pui deoparte. Pui zahărul cu apa să fiartă până se leagă bine, ca…

Read more »

Ingheţată cu lamaie si cocos

Ingrediente: 2 lămâi mari 3 ouă 1 lingură făină 2 linguri zahăr 1 esenţă vanilie 1 plic zahăr vanilat 250 ml lapte 1 lingură cocos   Mod de preparare: Pui la fiert lămâile întregi pen­tru 20 de minute, în apă cât să le acopere. între timp, amesteci într-un vas ouăle cu zahărul, esenţa de vanilie,…

Read more »

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.