Inghetata de cartofi dulci cu bourbon si scortisoara

Printeaza

Inghetata de cartofi dulci cu bourbon si scortisoara din: cremă de brânză de vaci, sare de mare, scorţişoară, cartofi dulci, lapte integral, frişcă, zahăr brun, melasă, bourbon sau whisky, nuci de Pecan

Inghetata_de_cartofi_dulci_cu_bourbon_si_scortisoara

Ingrediente:

  • 3 linguri cremă de brânză de vaci
  • 1/4 linguriţă sare de mare
  • 1/4 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 215 g cartofi dulci decojiţi şi tăiaţi cuburi
  • 500 ml lapte integral
  • 350 ml frişcă
  • 150 g zahăr brun
  • 2 linguri melasă
  • 4 linguri bourbon sau whisky
  • 100 g nuci de Pecan

Mod de preparare:

Se umple un castron mare cu cuburi de gheaţă; se toar­nă apă rece de la gheaţă şi se lasă să se răcească bine la frigider. Se amestecă într-un castron mai mic brânza de vaci cu sare şi scorţişoară.

Se aşază cartofii într-o cratiţă şi se toarnă laptele; se dă în clocot, amestecând. Se lasă să fiarbă 10 min. până se înmoaie cartofii; apoi se pasează. Se adaugă frişca, zahărul şi melasa; se amestecă şi se dă din nou în clocot. Se lasă să fiarbă 4 min. amestecând continuu. Se ia de pe plită şi se înglo­bează treptat brânza.

Se transferă amestecul într-o pungă; se aşază în castronul cu cuburi de gheaţă şi se dă la frigider 30 min.

Se scoate crema din frigi­der şi se aşază în maşina de îngheţată, adăugând bourbonul. Se bate 20 min. până ce ia naştere o cremă subţire. Se aşază într-o cutie de plastic şi se adaugă nuci de Pecan tocate. Se lasă la congelator cca 4 ore.

Inghetata de cartofi dulci cu bourbon si scortisoara

Inghetata_de_cartofi_dulci_cu_bourbon_si_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.