Îngheţată de caise cu mascarpone

Printeaza

O reteta de ingheatata de caise cu mascarpone din: caise, zahar, lapte, oua, zahar vanilat si mascarpone.

Ingrediente:Îngheţată de caise cu mascarpone

  • 500 g caise coapte
  • 200 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 2 ouă
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 400 g mascarpone

 

Mod de preparare:

Într-o cratiţă asezată pe bain-marie, amestecaţi ouăle cu zahărul si laptele până când se îngroasă crema. Stingeţi focul si încorporaţi zahărul vanilinat, apoi lăsaţi compoziţia să se răcească.

Între timp, alegeţi fructe bine coapte, pe care le curăţaţi de coajă si sâmburi si le pasaţi până obţineţi un piure. În crema răcită, încorporaţi treptat mascarpone si piureul de caise, amestecând cu telul.

Turnaţi amestecul într-un vas de plastic, îl acoperiţi cu folie de plastic și îl introduceţi în congelator pentru 4 ore. Serviţi îngheţata fie în cornete, fie în cupe, decorată cu fructe.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.