Inghetata de cacao cu cirese si rom

Printeaza

Inghetata de cacao cu cirese si rom din: faina, lapte, oua, zahar, smantana, cacao, esenta de rom, cirese.

 

Ingrediente:

  • 5 linguri de făină
  • 11 de lapte
  • 5 ouă
  • o cană de zahăr
  • 200 g smântână
  • 2-3 linguri de cacao
  • esenţă de rom
  • cireşe

 

Mod de preparare:

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, făina şi se toarnă 500 ml de lapte.

Separat se pune la fiert laptele rămas, iar când fierbe se toarnă com­poziţia obţinută.

Se ţine pe foc până se obţine o compoziţie omogenă.

Se dă cratiţa deoparte şi se toarnă uşor smântână şi cele cinci albuşuri bătute spumă.

Se omogenizează bine com­poziţia, se lasă la răcit, apoi se adaugă cacaoa. Se amestecă bine şi se dă la răcit în congelator.

Când se serveşte se adaugă cireşele.

Inghetata de cacao cu cirese si rom

Inghetata_de_cacao_cu_cirese_si_rom

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.