Inghetata de busuioc cu piersici

Printeaza

Inghetata de busuioc cu piersici din: frunze de busuioc, zahar brun, branza mascarpone, iaurt, piersici, crengute de busuioc.

Ingrediente:

  • 1 pumn de frunze proaspete de busuioc
  • 300 g zahar brun
  • 250 g banza mascarpone (sau urda)
  • 1 kg iaurt gras
  • 4 piersici mari
  • cateva crengute de busuioc

 

 

Mod de preparare:

Speli frunzele de busuioc sub jet de apă rece şi le scurgi într-o strecurătoare, apoi le tamponezi cu prosoape absorbante pentru a înlătura toată apa de pe ele.

Aşezi frunzele într-un blender, împreună cu zahărul şi le mărunţeşti bine.

Adaugi apoi iaurtul, brânza şi mixezi până se omogenizează toată compoziţia.

Laşi compoziţia la congelator pentru cel puţin 5 ore, având grijă să amesteci periodic pentru a înlătura formarea acelor de gheaţă.

În momentul servirii, tai piersicile în jumătate, îndepărtezi sâmburii, le umpli cu îngheţată şi ornezi cu crenguţe de busuioc.

 

Inghetata de busuioc cu piersici

Inghetata_de_busuioc_cu_piersici

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.