Ingheţată de banane cu coaja rasă de lămaie
PrinteazaO reteta de ingheatata de banane cu coaja rasa de lamaie din: banane, galbenusuri, zahar, lamaie verde si zahar vanilat.
- 3 banane
- 3 gălbenuşuri
- 150 g zahăr
- 1/2 lămâie verde
- 2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare:
Cureţi şi pasezi fin o banană şi jumătate. în piureul de banane, încorporezi pe rând 1 linguriţă zeamă de lămâie, gălbenuşurile, zahărul vanilat şi zahărul. Amesteci până la dizolvarea completă a zahărului.
Torni compoziţia într-un vas, acoperi cu un capac şi îl dai la congelator pentru aproximativ 6 ore. Inainte de a servi îngheţata, umezeşti cupele cu apă rece, aşezi rondele de banane, iar deasupra pui îngheţata şi decorezi cu rondele de banane şi coajă rasă de lămâie.
Pentru această îngheţată, pregăteşte fie un topping de ciocolată, fie un topping cu banane şi alune, după următoarea reţetă: decojeşti 2 banane şi le căleşti în 50 g unt încins, apoi adaugi 100 g zahăr, 1 plic zahăr vanilinat şi 50 g alune măcinate, amestecând 3-4 minute până ce zahărul se caramelizează.
La sfârşit încorporezi 1/4 linguriţă scorţişoară şi nucşoară cât iei între degete şi omogenizezi. Torni toppingul călduţ peste îngheţată.
Ingheţată de banane cu coaja rasă de lămaie
Poftă bună!