Ingheţată de banane cu coaja rasă de lămaie

Printeaza

O reteta de ingheatata de banane cu coaja rasa de lamaie din: banane, galbenusuri, zahar, lamaie verde si zahar vanilat.

Ingrediente:Ingheţată de banane cu coaja rasă de lămaie

  • 3 banane
  • 3 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr
  • 1/2 lămâie verde
  • 2 plicuri zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Cureţi şi pasezi fin o banană şi jumătate. în piureul de banane, încorporezi pe rând 1 linguriţă zeamă de lămâie, gălbenuşurile, zahărul vanilat şi zahărul. Amesteci până la dizolvarea completă a zahărului.

Torni compoziţia într-un vas, acoperi cu un capac şi îl dai la congelator pentru aproximativ 6 ore.  Inainte de a servi îngheţata, umezeşti cupele cu apă rece, aşezi rondele de banane, iar deasupra pui îngheţata şi decorezi cu rondele de banane şi coajă rasă de lămâie.

Pentru această îngheţată, pregăteşte fie un topping de ciocolată, fie un topping cu banane şi alune, după urmă­toarea reţetă: decojeşti 2 banane şi le căleşti în 50 g unt încins, apoi adaugi 100 g zahăr, 1 plic zahăr vanilinat şi 50 g alune măcinate, amestecând 3-4 minute până ce zahă­rul se caramelizează.

La sfârşit încorporezi 1/4 linguriţă scorţişoară şi nucşoară cât iei între degete şi omogeni­zezi. Torni toppingul călduţ peste îngheţată.

Ingheţată de banane cu coaja rasă de lămaie

Ingheţată de banane cu coaja rasă de lămaie

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.