Inghetata cu stafide

Printeaza

Inghetata cu stafide din: stafide, vin dulce, sare, galbenusuri, zahar, zahar vaniinat, zahar pudra, frisca si zahar ars.

Ingrediente:Inghetata_cu_stafide

  • 80 g stafide
  • 70 ml vin dulce
  • 400 ml lapte
  • sare
  • 4 galbenusuri
  • 130 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 lingura zahar pudra
  • 200 ml frisca batuta
  • 2 lingurite zahar ars

 

Mod de preparare:

Stafidele se amesteca impreuna cu 3 linguri de vin si se lasa peste noapte. Se da in fiert laptele cu 1 praf de sare. Se bat galbenusurile cu zahar, zahar vanilinat si zahar pudra.

Se inglobeaza treptat laptele si se bate in bain marie. Se adauga restul de vin si apoi vasul se plonjeaza intr-o baie rece; se amesteca pana se raceste.

Se da la rece 60 de minute. Se inglobeaza frisca, stafidele si zaharul ars. Se intoduce la congelator 6 ore.

Se iau cu o lingura speciala 3 bile de inghetata si se serves in boluri; se presara deasupra zahar ars si se orneaza cu menta.

Inghetata cu stafide

Inghetata_cu_stafide

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.