Inghetata cu sos de zmeura
PrinteazaInghetata cu sos de zmeura din: zmeura, apa, zahar, galbenusuri, pastaie de vanilie, zahar, lapte, frica, zmeura.
pentru sos:
- 250 g zmeura
- 100 ml apa
- 50 g zahar
pentru inghetata:
- 4 galbenusuri
- o pastaie de vanilie
- 90 g zahar
- 300 ml lapte
- 200 ml frisca lichida
pentru servit:
- zmeura
Mod de preparare:
Pentru sos, apa, zahărul şi fructele se fierb 5 minute. Se pasează, se strecoară, iar sosul obţinut se fierbe încă 10 minute, apoi se lasă să se răcească. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până ce se albesc.
Intr-o oală se pun laptele, frişca lichidă şl păstaia de vanilie tăiată în două. Se fierb puţin, apoi se toarnă peste crema de gălbenuşuri, se amestecă şi se dă la foc mic până ce se îngroaşă. Se lasă la răcit. Se pune compoziţia în forme şi se dă la congelator. Se serveşte cu sos de zmeură şi fructe.
Inghetata cu sos de zmeura
Pofta buna!