Inghetata cu sos de zmeura

Printeaza

Inghetata cu sos de zmeura din: zmeura, apa, zahar, galbenusuri, pastaie de vanilie, zahar, lapte, frica, zmeura.

Ingrediente:Inghetata_cu_sos_de_zmeura

pentru sos:

  • 250 g zmeura
  • 100 ml apa
  • 50 g zahar

pentru inghetata:

  • 4 galbenusuri
  • o pastaie de vanilie
  • 90 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida

pentru servit:

  • zmeura

 

Mod de preparare:

Pentru sos, apa, zahărul şi fructele se fierb 5 minute. Se pasează, se strecoară, iar sosul obţinut se fierbe încă 10 minute, apoi se lasă să se răcească. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până ce se albesc.

Intr-o oală se pun laptele, frişca lichidă şl păstaia de vanilie tăiată în două. Se fierb puţin, apoi se toarnă peste crema de gălbenuşuri, se amestecă şi se dă la foc mic până ce se îngroaşă. Se lasă la răcit. Se pune compoziţia în forme şi se dă la congelator. Se serveşte cu sos de zmeură şi fructe.

Inghetata cu sos de zmeura

Inghetata_cu_sos_de_zmeura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.