Ingheţată cu lapte si vişine

Printeaza

O reteta de ingheatata cu lapte si visine din: visine, lapte si zahar tos.

Ingrediente:Ingheţată cu lapte si vişine

  • 1,5 kg vişine
  • 750 ml lapte
  • 300 g zahăr tos

 

Mod de preparare:

Speli vişinele, le cureţi de sâmburi şi codiţe şi păstrezi câteva fructe pentru decor. Restul le mixezi sau le pasezi printr-o sită. Zdrobeşti în piuliţă sâmburii vişinelor sau îi pui într-o pungă de plastic gros şi îi zdrobeşti cu ciocanul.

Fierbi pentru 10 minute laptele, sâmburii şi zahărul, ameste­când continuu, lei vasul de pe foc, strecori laptele şi îl laşi să se răcească.

Amesteci laptele cu piureul de fructe. Pui crema într-un vas, pe care îl introduci în congelator pentru minimum 3 ore. în prima oră de congelare, amesteci crema de două ori, la interval de 30 de minute.

Serveşti îngheţata decorată cu vişine proaspete.

Ingheţată cu lapte si vişine

Ingheţată cu lapte si vişine

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.