Ingheţată cu lapte si kiwi

Printeaza

O reteta de inghetata de lapte si kiwi din: oua, zahar, faina, lapte, unt, baton de vanilie, coaja de lamaie verde si fistic.

Ingrediente:Ingheţată cu lapte si kiwi

  • 6 oua
  • 400 g zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 l lapte
  • 100 g unt
  • 1/2 baton de vanilie
  • 3-4 kiwi
  • coaja rasa de la 1 lamaie verde
  • 50 g fistic prajit sau decojit

 

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci spumă gălbenuşurile cu făina şi 250 g zahăr, apoi torni treptat laptele. Fierbi compozi­ţia împreună cu batonul de vanilie, la foc mic, până se îngroaşă, devenind ca o smântână.

In timp ce crema se răceşte, baţi albuşurile spumă. Adaugi zahărul rămas şi continui să baţi până se întăreşte bezeaua. Când crema cu lapte s-a răcit, scoţi batonul de vanilie şi o adaugi lingură cu lingură, în untul frecat spumă, apoi încorpo­rezi uşor spuma de albuşuri, amestecând de jos în sus.

Cureţi de coajă fructele de kiwi. Păstrezi un fruct pentru decor, iar restul le tai în cubuleţe. Amesteci fructele, coaja rasă de lămâie şi jumătate din fistic, cu crema pentru îngheţată. O repartizezi în vase de plastic, pe care le închizi cu capace şi le dai la frigider.

După primele 30 de minute de congelare, amesteci din nou crema, pentru a nu forma ace. Repeţi operaţia după alte 30 de minute, apoi o laşi la congelat pentru alte 2 ore. Serveşti înghe­ţata decorată cu fistic.

Ingheţată cu lapte si kiwi

Ingheţată cu lapte si kiwi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.