Inghetata cu iaurt si frisca

Printeaza

Inghetata cu iaurt si frisca din: iaurt, zahar pudra, lamaie, frisca.

Ingrediente:Inghetata cu iaurt si frisca

  • 1 l iaurt proaspăt
  • 500 g zahăr pudră
  • 1 lămâie
  • 300 g friscă bătută

 

Mod de preparare:

Pui într-un bol mai mare pentru mixer iaurtul, zahărul, sucul de la lămâie, coaja rasă si mixezi până la omogenizare. Apoi adaugi frisca bătută, amestecând de sus în jos. Pui îngheţata în forme. Ornezi inghetaia cu fructe sau cu sos de fructe si cu frunze de mentă.

Dai îngheţata la rece circa 3 ore, după care o poti servi. Este o 1righeţată foarte răcoroasă, potrivită pentru zilele calde de vară.

Îngheţata preparată în casă iese foarte bună dacă adăugaţi amestecului căteva picături de suc de lămăie. Lămăia va împiedica formarea cristalelor de gheaţă. Menta, mai ales în sezonul estival, poate fi folosită pentru a combate zilele caniculare.

Fie că vorbim de îngheţate, ceaiuri sau prăjituri de toate felurile, menta poate fi una dintre soluţii pentru problemele estivale. În plus, este si sănătoasă.

Cafeaua rămasă se poate îngheţa în forma pentru cuburi de gheaţă si se poate folosi la diverse cockteiluri sau pentru decor.

 

Inghetata cu iaurt si frisca

Inghetata cu iaurt si frisca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.