Ingheţată cu fulgi de cereale

Printeaza

O reteta gustoasa de ingheatata cu fulgi de cereale din: fulgi de cereala, miez de nuca, unt, oua, ciocolata, esenta de vanilie, biscuiti si fructe confiate.

Ingrediente:Ingheţată cu fulgi de cereale

  • 200 g fulgi de cereale
  • 100 g miez de nucă
  • 100 g unt
  • 4 ouă
  • 100 g ciocolată
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • câţiva biscuiţi şi fructe confiate pentru decor

 

Mod de preparare:

Amesteci fulgii cu nuca măcinată. Topeşti ciocolata la bain- marie sau o razi fin. Amesteci bine gălbenuşurile cu zahărul şi untul, apoi adaugi ciocolata răcită, esenţa de vanilie şi ameste­cul de fulgi.

Baţi albuşurile spumă şi le încorporezi uşor în compoziţie. Omogenizezi bine şi torni compoziţia într-un vas tapetat cu folie de plastic. Presari deasupra restul de fulgi, dai îngheţata la congelator pentru 6 ore, după care o poţi servi în boluri, decora­tă cu biscuiţi glazuraţi şi fructe confiate.

Ingheţată cu fulgi de cereale

Ingheţată cu fulgi de cereale

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.