Inghetata cu cocos, lemongrass si ardei iute

Printeaza

Inghetata cu cocos, lemongrass si ardei iute din: lapte de cocos, zahăr pudră, ardei iute roşu, frunze de limetă, lemongrass, frişcă lichidă, cremă de vanilie, biscuiţi.

Inghetata_cu_cocos_lemongrass_si_ardei_iute

Ingrediente:

  • 400 ml lapte de cocos
  • 60 g zahăr pudră
  • 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat
  • 6-8 frunze de limetă
  • 10 cm lemongrass
  • 142 ml frişcă lichidă
  • 250 g cremă de vanilie
  • biscuiţi, pentru a servi
  • frunze de limetă, pentru decor

Mod de preparare:

Pentru îngheţată, pune laptele de cocos, zahărul şi ardeiul iute pe foc. Când încep să fiarbă, ia cratiţa de pe foc şi adaugă frunzele de limetă şi lemongrass.

Lasă la infuzat cel puţin 30 de minute, apoi scoate-le. Lasă compoziţia să se răcească. Bate uşor frişca lichidă până se întăreşte, apoi amestec-o cu compoziţia preparată anterior.

Toarnă totul într-un recipient pentru îngheţată şi lasă la congelator până este aproape congelată.

Scoate recipientul şi bate amestecul bine ca să se spargă cristalele de gheaţă, apoi îngheaţă din nou până devine solidă.

Inghetata cu cocos, lemongrass si ardei iute

Inghetata_cu_cocos_lemongrass_si_ardei_iute

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.