Ingheţată cu biscuiţi de ciocolată

Printeaza

Ingheţată cu biscuiţi de ciocolată din: oua, frisca, lichida, branza de vaci, zahar pudra, zahar vanilat, biscuiti de ciocolata, fructe uscate, fructe de padure.

Ingredinte:Inghetata_cu_biscuiti_de_ciocolata

  • 2 oua
  • 200 ml frisca lichida
  • 500 g branza de vaci
  • 300 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 g biscuiti de ciocolata
  • 50 g fructe uscate

pentru decor:

  • 50 g fructe uscate
  • sos de fructe de padure

 

Mod de preparare:

Aduci frişca la punctul de fierbere, o laşi să se răcorească, apoi adaugi gălbenuşurile treptat, mixând bine până se răceşte complet. Baţi albuşurile cu jumătate din zahărul pudră pe baie de aburi 5 minute, dai vasul deoparte şi mixezi până se îngroaşă.

Mixezi brânza de vaci cu restul de zahăr pudră şi zahărul vanilat, adaugi treptat frişca amestecată cu gălbenuşurile şi la final albuşurile bătute spumă tare şi fructele uscate.

Imbraci o formă dreptunghiulară cu folie de plastic. Torni din compoziţia cu brânză. Aşezi un strat de biscuiţi, torni din compoziţie şi alternezi cele două, ultimul strat fiind de biscuiţi.

Dai forma la congelator cel puţin cinci ore, până se întăreşte. Scoţi forma cu cinci minute înainte de servire, o răstorni pe un platou, desfaci folia de plastic şi o decorezi cu fructe uscate şi sos de fructe de pădure.

Ingheţată cu biscuiţi de ciocolată

Inghetata_cu_biscuiti_de_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.