Inghetata cu afine si vanilie

Printeaza

Inghetata cu afine si vanilie din: afine, lapte, frisca lichida, pastaie de vanilie, zahar tos, oua, zahar vanilat.

Inghetata cu afine si vanilie

Ingrediente:

  • 300 g afine
  • 400 ml lapte
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 1 păstaie de vanilie
  • 150 g zahăr tos
  • 3 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare:

Mixezi ouăle cu zahărul tos şi cu cel vanilat. Pui la fiert laptele împreună cu păstaia de vanilie despica­tă, apoi laşi să se răcească timp de 15 minute.

Torni încet laptele puţin răcit, peste ouă, amestecând mereu. Pui cratiţa cu această compoziţie pe foc potrivit şi amesteci până se îngroaşă.

Laşi la răcit, amestecând din când în când în compoziţie. Frişca o baţi spumă tare cu za­hărul vanilat. Afinele le faci pastă cu ajutorul unui blender vertical.

Intr-un bol pui frişca, adaugi compoziţia de vanilie şi ames­teci uşor cu o spatulă, apoi adaugi pasta de afine, omogenizând bine compoziţia.

Torni compoziţia de îngheţată în forme de napolitană, cu ajutorul unui poş, formând flori deasupra vafelor. Dai apoi vafele la congelator pentru cel puţin 4 ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.