Inghetata de coacaze rosii

Printeaza

O reteta de inghetata de coacaze rosii din: coacaze rosii, galbenusuri, smantana si zahar.

Ingrediente:Inghetata de coacaze rosii

  • 100 g coacaze rosii
  • 2 galbenusuri
  • 50 g smantana
  • 2 linguri zahar

 

Mod de preparare:

Speli fructele, iei boabele de pe ciorchine şi le pui la fiert cu 2 linguri de apă, până se înmoaie. Le treci apoi prin sită şi laşi piureul obţinut să se răcească. Freci gălbenuşurile pe baie de aburi până se îngroaşă, apoi dai compoziţia deoparte şi o laşi până se răceşte.

Când e rece, amesteci crema de gălbenuşuri cu piureul de fructe şi cu smântână îndulcită cu cele zahărul. Dai îngheţata la congelator pentru 6 ore. O pui în cupe şi o decorezi cu coacăze proaspete.

Inghetata de coacaze rosii

Inghetata de coacaze rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.