Inghetata de cafea

Printeaza

O reteta de inghetata de cafea din: zahar, galbenusuri, cafea si smantana.

Ingrediente:Inghetata de cafea

  • 200 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 250 ml cafea foarte concentrata
  • 500 ml smantana pentru frisca

 

Mod de preparare:

Mixezi spuma tare, la viteza mare, galbenusurile cu zaharul. Adaugi cafeaua turnand-o in fir subtire, mixand continuu, dar la viteza mica. Pui smantana pe foc si cand ajunge la punctul de fierbere o adaugi treptat peste galbenusuri.

Aşezi vasul pe baie de aburi şi laşi să se îngroaşe cât să îmbrace do¬sul lingurii cu care amesteci. Laşi crema să se răcească (o poţi pune pe un vas cu apă rece), o pui într-un castron, o acoperi şi o dai la congelator pentru cel puţin 5-6 ore.

Amesteci din oră în oră în ea, ca să eviţi formarea cristalelor de gheaţă. Serveşti îngheţata ornată cu boabe de cafea, migdale şi zmeură.

Inghetata de cafea

Inghetata de cafea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.