Inghetata asortata cu piscoturi

Printeaza

O reteta delicioasa de ingheata asortata cu piscoturi din: fructe de padure, pepene rosu, pepene galben, rom, zahar pudra, frisca si piscoturi

Ingrediente:Inghetata asortata cu piscoturi

  • 400 g fructe de pădure
  • 1 pepene roşu mic
  • 1 pepene galben
  • 2 linguri rom
  • 300 g zahăr pudră
  • 600 ml frişcă lichidă
  • câteva pişcoturi pentru ornat

 

Mod de preparare:

Speli fructele de pădure în strecurătoare, sub jet de apă rece, le laşi la scurs şi le cureţi. Păstrezi câteva fructe pentru decor, iar restul le presezi, pentru a obţine aproximativ 200 ml suc.

Tai în felii câte 1/2 din fiecare pepene. Cureţi fructele de seminţe şi coajă şi le mixezi separat, în blender. Stropeşti cu rom bucăţile de pepene rămase, le acoperi cu folie de plastic şi le dai la rece.

Amesteci în vase diferite piureurile de pepene roşu şi gal­ben, cu câte 100 g zahăr şi 200 ml frişcă bătută. Procedezi la fel şi cu sucul de fructe de pădure. Dai cele 3 vase cu îngheţată la congelator, pentru 4 ore. Din oră în oră, scoţi vasele şi amesteci îngheţata.

Serveşti îngheţata asortată în cupe, decorată cu fructele de pădure păstrate, cuburi de pepene şi pişcoturi.

Inghetata asortata cu piscoturi

Inghetata asortata cu piscoturi

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.