Ineluşe cu vinete şi roşii

Printeaza

O reteta delicioasa de ineluse cu vinete si rosii din: ineluse din faina de grau dur, vanata, rosii cherry, ceapa, ulei de masline extravirgin, ardei iute, frunze de cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Ineluşe cu vinete şi roşii

  • 400 g ineluşe din faină de grâu dur

pentru asezonare:

  • 1 vânătă mică şi subţire
  • 1,5 kg roşii cherry
  • 1 bucată mozzarella din lapte de vacă
  • 1 ceapă
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 ardei iute roşu
  • 5 frunzuliţe de cimbru
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Spală vânătă, taie-o sferturi, presar-o cu sare, las-o 10 mi­nute ca să elimine apa, apoi îndepărtează partea cu seminţe şi taie-o cubuleţe. Spală roşiile, taie-le sferturi, elimină seminţele şi lasă-le să se scurgă.

Toacă ceapa mărunt şi înăbuş-o într-o tigaie cu ulei în­cins împreună cu ardeiul iute, curăţat de seminţe şi zdrobit bine. Adaugă vinetele, apoi prăjeşte-le 5 minute, la foc mare. Pune frunzuliţele de cimbru tocate şi adaugă roşiile, sare şi piper, după gust, şi mai fierbe amestecul încă 5 minute.

Intre timp, fierbe pastele al dente în apă clocotită cu sare, după care scoate-le cu o paletă. Pune-le direct în tigaie, peste sos. Dacă este nevoie, adaugă puţină apă (din cea în care au fiert pastele). Căleşte pastele ca să se îmbibe de arome şi adaugă mo­zzarella tăiată cuburi.

Ineluşe cu vinete şi roşii

Ineluşe cu vinete şi roşii

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.