Inele de gogosi

Printeaza

Inele de gogosi din: faina, lapte, zahar, apa calda, drojdie uscata, oua, unt, sare, ulei, zahar pudra, sirop de fructe.

 

Inrgediente:Inele_de_gogosi

  • 625 g faina
  • 255 ml lapte cald
  • 100 g zahar
  • 60 ml apa calda
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 oua
  • 70 g unt
  • un praf sare
  • ulei pentru prajit

pentru servit:

  • zahar pudra
  • sirop de fructe

 

Mod de preparare:

Drojdia şi apa caldă se amestecă şi se lasă 5 minute să se umfle, formându-se maiaua.

Intr-un vas, se amestecă maiaua si laptele. Se adaugă zahărul, ouăle, untul, sarea şi jumătate din cantitatea de făină.

Se amestecă bine si apoi se pune şi restul fainei. Se frământă timp de 5 minute şi când se dezlipeşte de pe mâini este gata.

Pe masa presărată cu făină se pune alu­atul, care se transformă într-un rulou din care se taie felii de 1 cm.

Fiecare felie se modelează într-un rulou ale cărui capete se unesc, apoi se lasă să mai crească timp de 30 minute.

Se prăjesc gogosile în ulei încins, se scot pe şervete de hârtie si, după ce s-au răcit, se presară cu zahăr.

Se aduc la masă cu sirop deasupra.

Inele de gogosi

Inele_de_gogosi

Pofta buna!

 

 

 

 

Gogosi fragede

Gogosi fragede

Gogosi fragede din: oua, zahar, faina, praf de copt, lapte, ulei. Ingrediente: 2 ouă 3 linguri zahăr 250 g făină un plic zahăr vanilat 1/2 plic praf de copt 125 ml lapte coajă de citrice, opţional ulei pentru prăjit zahăr pudră   Mod de preparare: Se amestecă ouăle cu cele două tipuri de zahăr şi se mixează. […]

Gogosi cu mere verzi

Gogosi cu mere verzi

Gogosi cu mere verzi din: mere, zahar, lapte, ulei, oua, faina, praf de copt. Ingrediente: 4 mere un plic zahăr vanilat ulei zahăr pudră 200 ml lapte 2 linguri ulei 2 ouă un praf de sare un plic praf de copt 250 g făină 100 g zahăr   Mod de preparare: Făina, praful de copt, zahărul […]

Gogosi cu gutui si scortisoara 

Gogosi cu faina de porumb

Gogosi cu faina de porumb din: malai, zahar, sare, lapte, ulei, praf de copt. Ingrediente: 2 căni cu mălai cernut 1 pahar cu zahăr sare 500 ml lapte fiert 1 cană cu ulei 2 linguri cu zahăr farin 1/2 linguriţă cu praf de copt   Mod de preparare: Amestecăm mălaiul cu zahărul, 1/2 linguriţă cu […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.