Inele de gogosi

Printeaza

Inele de gogosi din: faina, lapte, zahar, apa calda, drojdie uscata, oua, unt, sare, ulei, zahar pudra, sirop de fructe.

Inrgediente:Inele_de_gogosi

  • 625 g faina
  • 255 ml lapte cald
  • 100 g zahar
  • 60 ml apa calda
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 oua
  • 70 g unt
  • un praf sare
  • ulei pentru prajit

pentru servit:

  • zahar pudra
  • sirop de fructe

 

Mod de preparare:

Drojdia şi apa caldă se amestecă şi se lasă 5 minute să se umfle, formându-se maiaua. Intr-un vas, se amestecă maiaua si laptele. Se adaugă zahărul, ouăle, untul, sarea şi jumătate din cantitatea de făină. Se amestecă bine si apoi se pune şi restul fainei. Se frământă timp de 5 minute şi când se dezlipeşte de pe mâini este gata.

Pe masa presărată cu făină se pune alu­atul, care se transformă într-un rulou din care se taie felii de 1 cm. Fiecare felie se modelează într-un rulou ale cărui capete se unesc, apoi se lasă să mai crească timp de 30 minute.

Se prăjesc gogosile în ulei încins, se scot pe şervete de hârtie si, după ce s-au răcit, se presară cu zahăr. Se aduc la masă cu sirop deasupra.

Inele de gogosi

Inele_de_gogosi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.