Inele cu nuca

Printeaza

Inele cu nuca din: faina, unt, zahar, galbenusuri, nuci, rom, lamaie, sare.

Ingrediente:Inele cu nuca

  • 500 g faina
  • 300 g unt
  • 200 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 100 g nuci macinate
  • 2 linguri rom
  • 1 lamaie
  • un varf de cutit sare

Mod de preparare:

Frecati untul cu zaharul, romul, coaja de lamaie si sarea, pana obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati pe rand galbenusurile si, la urma, faina, treptat, amestecand bine pentru omogenizare.

Puneti aluatul obtinut la rece pentru o jumatate de ora. Modelati din aluat suluri cu grosimea de 1cm, taiati-le in bucati de 5-6 cm lungime.

Uniti capetele bucatilor si obtineti coronitele. Treceti prin ou batut, presarati-le cu nuca si coaceti-le la foc potrivit intr-o tava unsa.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.