Industria restauratiei

Printeaza

Industria restauratieiNu cu mult timp in urma am citit un articol legat de faptul ca un restaurant din cadrul lantului “ La  Mama” a fost dat in judecata pentru ca s-a gasit un muc de tigara intr-o ciorba.”

Bun! Si ?”  O  sa ziceti ce e cu asta, angajati prost platiti, needucati, indiferenta, sirul poate continua…

Problema nu se rezuma doar la mucul de tigara din punctul meu de vedere. Problema are radacini mult mai vechi si anume, slaba dezvoltare a scolilor cu profil de industria ospitalitatii, iar de aici incep toate: lipsa serviciilor de calitate din cauza lipsei unui personal calificat in domeniu, faptul ca in ultima perioada cei mai multi din profesorii cu state vechi in industria hoteliera,  cu precadere cea a restauratiei au fost concediati sau scosi la pensie fara a se face un schimb de generatii necesar si util pentru acea vreme.

In speta, avand in vedere ca Bucurestiul este in plina dezvoltare din punct de vedere al restaurantelor chiar si pe timp de criza,  lipsa personalului din unitati si slaba pregatire din punct de vedere profesional isi face simtita prezenta foarte acut.

Poate chiar acel bucatar care a bagat mucul de tigara in ciorba a crezut ca acolo este locul lui si anume in bolul clientului. Are cine sa il invete? Cum poti sa tragi la raspundere pe cineva care nu are calificare in domeniu?

Este ca si cum daca ati vedea pe cineva imbracat in halat alb sa il trageti la raspundere pentru ca nu ti a facut cum trebuie o anumita operatie, desi aceea persoana nu este doctor, doar  pentru  simplul  fapt ca era imbracat in halat alb ati crezut ca ii confera un anumit drept .

Asa se intampla  si in industria restauratiei, pentru mine un restaurant ar trebui sa fie sinonim cu un spital si anume,  daca in spital au voie numai persoane calificate pe departamentul respectiv,  asa si in restaurante au voie numai persoane calificate mai ales din punct de vedere profesional si nu mistocar.

In consecinta este groaznic sa te duci intr-un restaurant care se pretinde a fi de inalta clasa  atat  din punct de vedere al serviciilor ,  cat si  din punct de vedere  gastronomic si sa te trezesti in bol cu o tigara, dar ma repet nu e vina bucatarului…daca cel din bucatarie avea alta calificare si o fi gresit departamentul….?

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.