Indiene cu fructe

Printeaza

Indiene cu fructe din: oua, sare, zahar, faina, praf de copt, esenta de vanilie, ulei, frisca lichida, frunze de sezon, ciocolata de menaj.

Ingrediente:Indiene_cu_fructe

  • 6 oua
  • sare
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 lingura ulei
  • 500 ml frisca lichida
  • 400 g fructe de sezon sau din compot
  • 200 g ciocolata de menaj

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare, cu un praf de sare. Adaugi zahărul şi baţi în continuare până se dizol­vă. Adaugi treptat gălbe­nuşurile, făina cernută împreună cu praful de copt şi esenţa şi amesteci uşor, de jos în sus.

Intr-o tavă tapetată cu hâr­tie de copt, pui câte o linguriţă de compoziţie la distanţă de 5-6 cm. Coci discurile la foc mediu, pentru 1/4 oră, în cuptorul preîncălzit.

Topeşti ciocolata la bain-marie împreună cu uleiul. Glazurezi jumătate dintre discuri cu ciocolată. Baţi frişca rece şi o pui cu şpriţul pe 1/2 dintre discuri­le răcite. Aşezi deasupra un fruct şi acoperi cu o rondelă pe care o poţi decora, de asemenea, cu fructe trecute prin ciocola­tă topită.

Le consumi după ce le-ai răcit 3 ore în frigider.

Indiene cu fructe

Indiene_cu_fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.