Indiana

Printeaza

Indiana

Indiana din: oua, zahar pisat, faina, unt, frisca, ciocolata.

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr pisat
  • 3 linguri făină
  • unt pentru uns forma
  • 200 g frişcă
  • glazură de cioco­lată

 

Mod de preparare:

Punem într-un castron gălbenuşurile şi le frecăm bine cu zahărul pisat. Adăugăm făina cernută.

Batem spumă albuşurile pînă se ţin de tel, le punem peste găl­benuşuri şi, cu o lingură, amestecăm uşor compoziţia de sus în jos, ca să nu cadă. Punem compoziţia într-un sac de pînză sau de hîrtie pergament şi formăm cocoloaşe rotunde cît o jumătate de man­darină pe o tavă unsă cu unt.

Dăm tava la cuptor domol, ca pentru pişcoturi. In 30 minute sînt gata. Scoatem tava din cuptor şi dezlipim uşor cu un cuţit prăji­turile de pe tavă.

Deasupra, indienele trebuie să fie ro­tunde. Cînd se răcesc, le scobim cu cu­ţitul sau cu o linguriţă în  partea de jos şi umplem scobitura cu frişcă. Acoperim cu glazură de ciocolată numai deasupra.

Ţinem tot timpul indienele la gheaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.