Imambaialdi

Printeaza

Imambaialdi din: vinete, ceapa, telina, morcov, patrunjel, ardei gras, varza alba, rosii, usturoi, ulei, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Imambaialdi

  • 1 kg vinete
  • 2 cepe mari
  • 1 telina mica
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 ardei grasi
  • 200 g varza alba tocata
  • 4 rosii
  • 1 capatana de usturoi
  • 200 ml ulei
  • 1 legatura de patrunjel
  • frunze de telina
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se folosesc vinete cât mai fragede, care se spală bine, se taie cotoarele şi apoi se despică în patru, până la trei sferturi din lungimea lor. Se opăresc în apă clocotită, apoi se scurg şi se presară cu sare, punându-le să se scurgă într-o tavă, deasupra lor aşezând o greutate, să le preseze bine.

Se curăţă ceapa, zarzavatul şi ardeii, se spală, se toacă mărunt, apoi se călesc, împreună cu varza tocată, în jumătate din cantitatea de ulei. Se ia de pe foc şi se amestecă bine, adăugând usturoiul pisat, sare şi piper după gust.

Se umplu vinetele cu această compoziţie şi se aşază într-o cratiţă încăpătoare. Se toarnă peste ele restul de ulei şi roşiile opărite, curăţate şi date pe râzătoare, se presară frunzele de ţelină şi de pătrunjel, tocate mărunt, după care se dă la cuptor pentru o jumătate de oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.