Imam bayildi cu vinete si ceapa

Printeaza

Imam bayildi cu vinete si ceapa din: viente, ceapa, ardei gras, rosii curatate de coaja, usturoi, sare, piper, ardei iute, ulei de masline si floarea-soarelui.

 

Ingrediente:Imam bayildi cu vinete si ceapa

  • 2,5 kg vinete pufoase
  • 3 cepe potrivite (roşii)
  • 2-3 ardei graşi mari
  • 1 cutie mică de roşii curăţate de coajă (sau bulion)
  • 4 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • puţin ardei iute
  • ulei de măsline şi de floarea soarelui

 

 

Mod de preparare:

Coci vinetele, ca pentru salata de vinete.

Le laşi să se scurgă, lei un vas bun de teflon, pui un rând de vinete fără seminţe, deasupra pui roşiile din conservă, apoi ardeii copţi desfăcuţi în fâşii şi tocaţi mai mărunt, ceapa roşie tăiată solzişori, puţin usturoi tăiat mărunt, sare, piper, apoi iar un rând de vine­te şi restul, ca la primul procedeu.

Pui foarte puţin ardei iute.

Torni ulei, să fie îndestulat şi, dacă rămâne, îl poţi folosi la vinete cu brânză rasă deasupra sau la vinete umplute cu carne.

Ţine cont când mănânci că se mănâncă rece.

Imam bayildi cu vinete si ceapa

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.