Iepure special

Printeaza

O reteta delicioasa de iepure special din: spinare de iepure, slanina, pesmet, flori de dovleac, dovlecel, ceapa alba, frunze de menta, branza de vaci, ou, cartofi, parmezan, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Iepure special

  • 1 spinare de iepure întreagă
  • 4 feiii subţiri de slănină albă
  • 100 g pesmet
  • 4 flori de dovleac
  • 1 dovlecel
  • 4 cepe albe mici, fierte în sare
  • 2 frunze de mentă
  • 4 linguri de brânză de vaci
  • 1 ou
  • 1 cartof fiert
  • 2 linguri de parmezan ras
  • 1 cubuleţ de unt
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

 

 

Mod de preparare:

Desprindeţi de pe spinare costiţele şi împărţiţi-le în patru părţi. Dezosaţi muşchiul de pe cele două pulpe lăsându-le unite de burtă. Scoateţi şi lăsaţi deoparte ficatul şi rinichii. Frecaţi coapsele cu puţină sare şi piper, apoi rulaţi-le astfel încât să obţineţi doi cilindri şi pe fiecare în parte înveliţi-le cu slănină, apoi cu o peliculă ce se poate folosi în cuptor, învelindu-le ca pe o „bomboană”.

Puneţi-le la fiert în apă la 60°C cel puţin 40 de minute. Bateţi oul, luaţi din el o lingură şi amestecaţi-o cu brânza de vaci. Săraţi şi piperaţi după gust, mai adăugaţi menta tocată şi, cu compoziţia obţinută, umpleţi florile de dovleac.

Curăţaţi cepele şi scoateţi-le mijlocul. Daţi în câteva clocote dovlecelul şi scoateţi-i miezul după ce l-aţi tăiat în patru bucăţi cilindrice. Tocaţi miezul obţinut din ceapă şi dovlecel şi amestecaţi-l cu două linguri de cartofi fierţi sfărâmaţi.

Dregeţi cu sare, cu parmezanul şi un fir de ulei, umpleţi legu­mele şi aşezaţi totul într-un vas termore- zistent tapetat cu unt, împreună cu florile de dovleac. Presăraţi deasupra puţin pesmet şi daţi la cuptor să sş rumenească la 200°C. între timp preparaţi pane coastele trecân- du-le prin oul bătut şi pesmetul care v-au rămas.

Tăiaţi muşchiul de iepure care s-a răcit între timp în opt bucăţi şi rumeniţi-le în tigaie la foc iute câteva clipe şi tot acolo rumeniţi şi ficatul, rinichii şi costiţele pane. Când sunt toate gata, puneţi sare după gust şi serviţi, după ce aţi aranjat pe farfurii toate preparatele.

Iepure special

Iepure special

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.