Iepure pane cu cimbru

Printeaza

O reteta de iepure pane cu cimbru din: spinari de iepure, pesmet, cimbru, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper, feliute de lamaie si crengute de cimbru.

Ingrediente:Iepure pane cu cimbru

  • 2 spinări de iepure (circa 650 g)
  • 150 g pesmet
  • 2 crenguţe de cimbru
  • 1 lămâie
  • 5 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

pentru decor:

  • feliuţe de lămâie
  • 2-3 crenguţe de cimbru

 

Mod de preparare:

Pune spinările de iepure pe planşetă, scoate muşchii şi taie din ei medalioane cu grosimea de 2 cm. Aşază medalioanele într-un castron. Adaugă două lin­guri de ulei de măsline şi zeama de la lămâie.

Amestecă bine pentru a se aroma uniform, apoi sărează şi piperează, după gust. Amestecă bine şi lasă-le să se odihnească 30 de minute, apoi scoate-le din marinată.

Amestecă într-un castron pesmetul cu uleiul rămas şi frunzele de cimbru tocate. Tăvăleşte medalioanele de iepure prin acest amestec.

Aşază grătarul la distanţă mare de jar şi, când acesta s-a încins, pune pe el medalioanele pane. Intoarce-le des şi ia-le de pe grătar atunci când, făcând o mică tăietură în carne, nu se mai văd filamentele rozalii. Pune medalioanele pe farfurii, aşază alături 2 feliuţe de lămâie şi decorează cu crenguţe de cimbru.

Iepure pane cu cimbru

Iepure pane cu cimbru

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.