Iepure marinat cu măsline

Printeaza

Iepure marinat cu măsline din: carcasa de iepure, suc de rosii, coriandru, busuioc, maghiran, piper, oregano, sare, usturoi, masline negre, vin alb, ulei de masline, coaja de lamaie, coaja de portocala, amestec de condimente, piper alb.

Ingrediente:Iepure_marinat_cu_masline

  • 1-1,5 kg carcasa de iepure
  • 200 ml suc de rosii cu pulpa
  • amestec de condimente (coriandru, busuioc, maghiran, piper, oregano, dafin)
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • 2-3 catei de usturoi
  • 200 g masline negre fara samburi
  • 100 ml vin alb demidulce
  • 50 ml ulei de masline

pentru marinata:

  • 200 ml vin alb
  • coaja rasa de la 1 lamaie si 1 portocala
  • 5-6 boabe de piper
  • un praf amestec de condimente
  • 2-3 foi de dafin
  • un praf piper alb

 

Mod de preparare:

Porţionezi carnea de iepure, o speli în apă rece şi o aşezi într-o crăticioară, turnând deasupra marinata preparată din ingredientele de mai sus. Laşi carnea in marinată câteva ore la rece, sau de seara până dimineaţa.

Scoţi carnea de la marinat, o aşezi într-o tăviţă, stropeşti cu ulei de măsline, pui un praf de piper alb, usturoiul feliat, puţină sare şi torni mari­nata strecurată.

Dai apoi tava la cuptor să se rume­nească uşor carnea. întorci carnea cu o furculiţă, o stropeşti cu vin şi laşi să se rumenească puţin, după care torni deasupra sucul de roşii, pui foile de dafin şi măslinele şi mai dai la cuptor încă 15 minu­te.

Serveşti friptura caldă, cu sos aromat de roşii şi o garnitură de cartofi sau simplă, cu un pahar de vin alături.

Iepure marinat cu măsline

Iepure_marinat_cu_masline

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Nu am mancat niciodata iepure 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.