Iepure la cuptor

Printeaza

Iepure la cuptor

Ingrediente:Iepure la cuptor

  • 1 iepure
  • 2 cepe
  • 1/2 ţelină potrivită
  • 1 morcov
  • câteva boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 1 ramură de cimbru
  • 100 ml vin roşu
  • sare
  • boabe de muştar (opţional)
  • 100 ml oţet
  • 1 câpăţână usturoi
  • câteva bucăţele şuncă
  • puţin ulei

 

Mod de preparare:

Tai bucăţele toate legumele şi le pui la fiert cu restul de ingrediente, în afară de came. După ce s-au fiert, stingi focul şi când s-au răcit puţin introduci camea de iepure.

Ţii iepurele curăţat şi spălat în această marinată. A doua zi speli bine camea, o împănezi cu usturoi şi cu bucăţele de şuncă şi o dai la cuptor într-o tavă cu ulei şi 2-3 căni de apă.

Când scade apa, poţi adăuga puţină marinată (numai când friptura este aproape gata). Este foarte bună cu gamitură de cartofi natur sau prăjiţi şi diverse salate.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.