Iepure la cuptor in vin rosu

Printeaza

Iepure la cuptor in vin rosu din: iepure, otet, ulei, sos de soia, vin, curry, boia, mustar, coriandru, oregano, piper, cimbru, dafin, usturoi, cartofi, ciuperci, slaninuta afumata.

Ingrediente:Iepure la cuptor in vin rosu

  • 1 iepure
  • 2 linguri oţet de vin roşu
  • 2 linguri ulei măsline
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 linguri vin roşu sec
  • 1 linguriţă curry
  • 1 linguriţă boia
  • 1 lingură muştar
  • coriandru
  • oregano
  • boabe de piper
  • cimbru
  • foi de dafin
  • usturoi
  • 1/2 kg ciuperci
  • 3-4 cartofi
  • slăninută afumată

 

Mod de preparare:

Faci un baiţ din ingredientele enumerate. Crestezi iepurele şi-l împănezi cu usturoi şi slănină. Ungi iepurele şi-l dai la rece până a doua zi. Pui în tava aragazului cartofii tăiaţi în patru, ciupercile întregi, presari boia, curry, puţin cimbru şi puţin ulei.

Pui iepurele întreg şi 2 căni de apă. Acoperi tava cu folie şi o dai la cuptor, pentru aproximativ 30 de minu­te, după care înlături folia şi laşi să se rumenească. Ungi iepurele din când în când cu sosul din tavă.

Cine doreşte poate să-l stingă cu o cană de vin roşu sau alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.