Iepure la cuptor in vin rosu
PrinteazaIepure la cuptor in vin rosu din: iepure, otet, ulei, sos de soia, vin, curry, boia, mustar, coriandru, oregano, piper, cimbru, dafin, usturoi, cartofi, ciuperci, slaninuta afumata.
- 1 iepure
- 2 linguri oţet de vin roşu
- 2 linguri ulei măsline
- 2 linguri sos de soia
- 3 linguri vin roşu sec
- 1 linguriţă curry
- 1 linguriţă boia
- 1 lingură muştar
- coriandru
- oregano
- boabe de piper
- cimbru
- foi de dafin
- usturoi
- 1/2 kg ciuperci
- 3-4 cartofi
- slăninută afumată
Mod de preparare:
Faci un baiţ din ingredientele enumerate. Crestezi iepurele şi-l împănezi cu usturoi şi slănină. Ungi iepurele şi-l dai la rece până a doua zi. Pui în tava aragazului cartofii tăiaţi în patru, ciupercile întregi, presari boia, curry, puţin cimbru şi puţin ulei.
Pui iepurele întreg şi 2 căni de apă. Acoperi tava cu folie şi o dai la cuptor, pentru aproximativ 30 de minute, după care înlături folia şi laşi să se rumenească. Ungi iepurele din când în când cu sosul din tavă.
Cine doreşte poate să-l stingă cu o cană de vin roşu sau alb.
Pofta buna!