Iepure înăbuşit

Printeaza

Se curăţă şi se taie felii 4 morcovi şi 3 cepe. Intr-o cratiţă mare se încing 3 linguri ulei şi se prăjeşte de jur-împrejur 1 ie­pure (cca 1,5 kg) tăiat bucăţi. Se presară sare şi piper din belşug.

Se încinge cuptorul la 180 °C; se adaugă ceapă şi morcovi şi se pră­jesc împreună, amestecând.

Se adaugă 2 linguri bulion, apoi 500 ml supă, 500 ml vin roşu sec, 2 foi de dafin, 5 boabe de enibahar şi 1  lingură fructe de ienupăr. Se acoperă vasul şi se coace la cuptor 90 min; în timpul ultimelor 15 min., vasul se descoperă. Se amestecă 2 linguri făină cu apă; se adaugă la sos, se amestecă şi se dă în clo­cot.

Sosul astfel întărit se sărează şi se piperează. Friptura se serveşte cu garnitură de piure de cartofi sau cu pâine ţărănească.

Iepure înăbuşit

Iepure înăbuşit

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • iepure inabusit

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.