Iepure în saramură

Printeaza

O reteta delicioasa de iepure in saramura din: iepure, usturoi, patrunjel, boia iute, chimion, oregano, cimbru, ulei de masline extravirgin, otet, sare, ardei iute rosu si sare.

Ingrediente:Iepure în saramură

  • 1 iepure
  • 2  căţei de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 vârf de cuţit de boia iute
  • 1/2 linguriţă chimion
  • 4 frunzuliţe de oregano
  • 1 lingură cimbru
  • 100 ml ulei de măsline extravirgin
  • 4 linguri de oţet
  • sare

pentru sos:

  • 3  căţei de usturoi
  • 1 ardei iute roşu
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1/2linguriţă de chimion
  • oţet
  • sare

 

Mod de preparare:

Pisează într-un mojar 2 căţei de usturoi, adaugă pătrun­jelul, cimbrul, un vârf de cuţit de boia iute, chimionul, oregano şi un vârf de cuţit de sare.

La sfârşit, pune puţin ulei, oţetul şi amestecă bine.

Spală iepurele şi taie-1 bucăţi. Pune-le în com­poziţia obţinută mai înainte, amestecă-le, acoperă vasul cu folie de aluminiu alimentară şi lasă-le peste noapte să se marineze.

Adaugă într-un vas ulei de două degete şi încinge-l, aşază bucăţile de iepure în el şi pune-le circa 20 de minute în cuptorul cu microunde reglat la funcţia de coacere.

Zdrobeşte în mojar ardeiul iute, 3 căţei de usturoi, chimionul şi un praf de sare; adaugă apoi uleiul de măsline şi o picătură de oţet.

Serveşte bucăţile de iepure fierbinţi, împreună cu sosul rece.

Iepure în saramură

Iepure în saramură

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Nu am mancat niciodata iepure

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.