Iepure impanat cu garnitura de salata umplută cu carne, napi sotati in unt si cartofi fierti dati prin unt

Printeaza

 Iepure impanat cu garnitura de salata umplută cu carne, napi sotati in unt si cartofi fierti dati prin unt

Ingrediente:Iepure impanat cu garnitura de salata umplută cu carne, napi sotati in unt si cartofi fierti dati prin unt

  • 1,600 kg carne de. iepure
  • 300 g carne de porc
  • 300 g cartofi noi
  • 400 g napi
  • 8 bucăţi salată verde
  • 2 ouă
  • 1 felie franzelă
  • sare
  • piper
  • 100 g slănină afumată
  • 100 g unt
  • 100 g zarzavat
  • 1 ceapă
  • cimbru
  • 1 pahar vin negru
  • 8 crutoane ovale prăjite
  • 40 g ulei
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Se taie slănina fileuri şi se împănează carnea de iepure. Se aşază în tavă cu ceapă tocată, zarzavat tăiat, sare, piper, ulei, puţină apă sau supă.

Se dă la cuptor circa 50 minute. Pe parcurs, se stropeşte cu supă să nu se ardă fon­dul. Cînd este gata ,se scoate carnea şi se face sosul cu  făină, supă, vin şi sos de friptură, apoi se strecoară.

Intre timp, se prepară garniturile astfel salata întreagă bine spălată se fierbe 3 minute în apă cu sare şi se umple numai mij­locul cu tocătură (carnea de porc tocată, amestecată cu franzela muiată şi stoarsă, sare, piper şi ouă crude).

Se pune într-o tavă cu unt şi puţină supă şi se dâ la cuptor 20 minute. Napii se spală, se curăţă şi se fierb 6 minute şi se sotează în unt.

Cartofii se fierb, se strecoară şi se dau prin unt cu verdeaţa tocată. Se taie carnea felii, se aşază pe platou cu garniturile respective (salata umplută se pune cu crutoane).

Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu prea am gatit cu napi; o sa fac iepure cu napi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.