Iepure fript

Printeaza

Iepure fript

Ingrediente:Iepure fript

  • 1/2 iepure
  • 50 g slănină
  • 1 căpăpnă usturoi
  • 2 lin­guri untură
  • 1/2 pahar vin alb
  • sare

Mod de preparare:

Alegem muşchiul şi pulpa dinapoi. Cu un cuţit ascuţit curăţăm bine carnea de pieliţele de deasupra (carnea de vînat nu se spală). Apoi o sărăm şi, cu un ac spe­cial, o împănăm des cu şuviţe de slănină afumată.

Cine doreşte, poate împăna carnea, din loc în loc, şi cu cîte un sfert de căţel de usturoi.

Incălzim o tavă, punem untură şi, cînd se încinge, aşezăm carnea, unsă cu ulei. Turnăm vin alb. Apoi dăm tava la cup­tor, la foc potrivit. Turnăm cît mai des cu lingura sos din tavă peste friptură, ca să nu se usuce.

Cînd carnea s-a muiat, scoatem friptura din cuptor şi o servim cu sosul ei, pe care îl turnăm deasupra iepurelui.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.