Iepure fragezit in zeama de vin

Printeaza

Iepure fragezit in zeama de vin din: pulpe de iepure, masline negre, masline verzi, usturoi, praz, cuisoare, supa de legume, vin alb sec, unt, ulei de masline, rozmarin, patrunjel verde, sare si piper.

 

Ingrediente:Iepure_fragezit_in_zeama_de_vin

  • 2 pulpe mari de iepure
  • 1 ceasca de masline negre fara samburi
  • 1 ceasca de masline verzi
  • 4 catei de usturoi
  • 1 fir de praz
  • 4 cuisoare (optional)
  • 300 ml supa strecurata de legume
  • 100 ml vin alb sec
  • 20 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • crengute de rozmarin
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper proaspat macinat

 

 

Mod de preparare:

Curetu pulpele de iepure, le speli şi le usuci cu prosoape ab­sorbante şi le freci cu sare şi cu piper.

Faci baiţul din ulei, vin, usturoi mărunţit, cuişoare, rozma­rin şi pătrunjel tocat şi-l torni peste carne.

Laşi la frigider cel puţin două ore (cel mai bine este de seara până di­mineaţa).

Ungi un vas termorezistent cu unt, aşezi car­nea, torni zeama în care a fezandat, adaugi măsline­le şi prazul tăiat felii şi su­pa de legume.

Acoperi va­sul cu capac sau cu folie de aluminiu înţepată cu furcu­liţa şi dai la cuptor o oră.

La jumătatea timpu­lui întorci carnea şi o stro­peşti cu zeamă din vas.

Du­pă o oră îndepărtezi folia sau capacul şi laşi carnea să se rumenească frumos.

Iepure fragezit in zeama de vin

Iepure_fragezit_in_zeama_de_vin

Pofta buna!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • pulpe de iepure

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.