Iepure cu sos scazut cu garnitura de galuste de faina si varza de Bruxelles fiarta si data in unt

Printeaza

Iepure cu sos scazut cu garnitura de galuste de faina si varza de Bruxelles fiarta si data in unt

Ingrediente:Iepure cu sos scazut cu garnitura de galuste de faina si varza de Bruxelles fiarta si data in unt

  • 1,500 kg carne de iepure
  • 2 ouă
  • 2 gălbenuşuri
  • 1/2 lămaie
  • 200 g unt
  • 1 1/2 lingură făină
  • 1 lingură smantană
  • 1 1/2l supă din oase de iepure
  • sare
  • piper alb
  • cimbru
  • 400 g varză de Bruxelles
  • 1 ceapă
  • Maggi

 

Mod de preparare:

Se taie carnea bucăţi, se sotează în unt şi se fierbe cu supă, 1 ceapă tocată şi sare circa 50 minute.

Se face un rîntaş alb (din 40g unt şi 1/2 lingură făină) şi se stinge cu zeama (în care a fiert carnea) strecurată prin tifon. Se fiebre 10 minute, apoi se drege cu 2 gălbenuşuri, smantană, zeamă de lămaie, puţin Maggi.

Carnea fiartă se spală cu apă caldă, apoi se amestecă în sos. Separat se servesc găluştele fierte (1/2 pahar apă, 40 g unt, sare.l lingură făină şi se amestecă cu 2 ouă crude, se fierb 5 minute în apă clocotită cu sare, se stre­coară şi se încălzesc în unt).

Varza de Bruxelles se fierbe şi se sotează cu unt.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place la nebunie carnea de iepure.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.