Iepure cu smantana

Printeaza

Iepure cu smantana

Ingrediente:Iepure cu smantana

  • 1 kg carne de iepure
  • 100 g slănină
  • 150 g unt
  • 10 linguri sos de smîntînă
  • 2 pahare oţet
  • 1 lin­gură făină
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Alegem carne de iepure de la spinare sau picioarele dinapoi care, prin excep­ţie, se spală mult pînă iese apa limpede, psntru ca mîncarea să nu aibă culoarea închisă. Lăsăm să se marineze în apă cu oţet 6-8 ore. Impănăm carnea cu slă­nină, o presărăm cu sare, piper, o batem în făină şi o frigem la cuptor, în unt, pînă se rumeneşte bine.

Tăiem iepurele în bucăţi pe care le aşezăm într-o cratiţă adîncă şi turnăm deasupra sos de smîntînă strecurat, pregătit în acelaşi vas unde am fript iepurele. Acoperim cratiţa cu capacul, punem mîncarea la înăbuşit în cuptor, stropind des iepurele cu sos.

Cînd carnea s-a muiat, iar sosul a căpătat gust de ie­pure, adăugăm încă puţină smîntînă (cîte o lingură de persoană), lăsăm să mai dea un clocot şi scoatem mîncarea pe far­furie.

Servim ca friptură cu cartofi prăjiţi şi cu crutoane.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.