Iepure cu orez şi sos

Printeaza

Iepure cu orez şi sos din: pulpe  de iepure, orez, pesto, frunze de salvie, boabe de ienupar, usturoi, rosii, ceapa uscata, supa de carne, ceapa verde, telina, ardei capia, vin alb, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Iepure_cu_orez_si_sos

  • 4 pulpe de iepure
  • 150 g orez
  • 30 g pesto
  • 3 frunze de salvie
  • 5 boabe de ienupar
  • 4 catei de usturoi
  • 4 rosii
  • doua cepe uscate
  • 300 ml supa de carne
  • ceapa verde
  • doua tije de telina
  • doi ardei capia
  • 300 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se amestecă pesto cu trei linguri cu ulei, ienupărul şi salvia tocată mărunt.

Se adaugă usturoiul curăţat şi pisat, sare şi piper. Pulpele de iepure se spală, se şterg cu un şervet şi se ung cu pasta din bol.

Se acoperă cu un capac şi se introduc la rece minimum două ore.

Se scot din bol, se pun într-o cratiţă împreună cu marinata, ceapa uscată tăiată peştişori şi ardeii capia tăiaţi felii subţiri.

Se prăjesc la foc mediu până se aureşte carnea, se adaugă roşiile tăiate cuburi, vinul alb şi supa de carne.

Se condimentează, se presară două legături de ceapă verde tăiată şi ţelina, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă până scade sosul şi carnea este gata.

Orezul se fierbe în apă cu puţin ulei, sare şi piper, se scoate cu o spumieră şi se pune în platouri.

Se aşază deasupra carnea, se toarnă sosul şi se servesc imediat.

Boabele de ienupar se strivesc putin inainte de a fi introduse in marinata ca sa-si lase aroma.

Iepure cu orez şi sos

Iepure_cu_orez_si_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.