Iepure cu fructe de pădure

Printeaza

Iepure cu fructe de pădure din: carne de iepure, cuisoare, fructe de padure, ceapa rosie, praz, ardei iute, usturoi, vin, portocala, ulei, rozmarin, sare, piper, cartofi.

Ingrediente:Iepure_cu_fructe_de_padure

  • un kilogram carne de iepure
  • 4 cuisoare
  • 300 g fructe de padure
  • doua cepe rosii
  • un fir de praz
  • un ardei iute
  • doi catei de usturoi
  • 500 ml vin alb sec
  • o portocala
  • 70 ml ulei
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • cartofi

 

Mod de preparare:

Carnea de iepure se taie bucăţi, se spală şi se pune într-un vas adânc. Cepele roşii se curăţă de foi, se spală, se taie peştişori şi se pun peste carne. Prazul se curăţă, se spală, se taie rondele şi se pune peste ceapă. Ardeiul iute se spală şi se taie rondele, usturoiul se curăţă şi se taie felii.

Se pun peste ingredientele din vas, se toarnă vinul alb şi uleiul de floarea-soarelui. Se presară sare şi piper după gust, se adaugă cuişoarele, două căni cu apă şi se introduce vasul în cuptorul încins.

Se coc la foc mediu spre iute până ce carnea s-a fiert şi poate fi pătrunsă cu dinţii unei furculiţe. Se scoate din cuptor, se adaugă rozmarin dup gust, coaja de portocală tăiată felii şi sucul de portocală.

Se mai ţine 10 minute în cuptor, apoi se scoate pe un platou. Se lasă să se răcească puţin, se toarnă deasupra fructe de pădure pasate şi se serveşte. Se serveste ca atare sau cu o garnitura de cartofi la cuptor.

Iepure cu fructe de pădure

Iepure_cu_fructe_de_padure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.