Iepure cu fasole păstăi

Printeaza

Iepure cu fasole păstăi din: iepure, fasole alba pastai, ceapa verde, suc de rosii, rosii, sos de soia, ghimbir, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper, patrunjel, smantana.

Ingrediente:Iepure_cu_fasole_pastai

  • un iepure
  • 500 g fasole alba pastai
  • doua legaturi de ceapa verde
  • 250 ml suc de rosii
  • 4 rosii
  • doua linguri cu sos de soia
  • o lingurita cu ghimbir
  • 150 ml ulei de masline
  • 300 ml vin alb sec
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • smantana

 

Mod de preparare:

Iepurele se taie bucăţi potrivite, se spală şi se pune într-un bol. Se adaugă ghimbirul, sosul de soia, piper şi pătrunjel tocat după gust.

Se toarnă vinul alb şi puţin ulei, se amestecă şi se introduce la rece trei ore, acoperit cu folie alimentară.

Se pune apoi totul într-o tavă şi se introduce în cuptor pentru circa 45-60 de minute, verificând din când în când dacă este gata.

Fasolea se curăţă de codiţe, se spală, se taie în jumătăţi, se fierbe 20 de minute în apă sărată şi se scoate într-o strecurătoare.

Ceapa verde curăţată şi tocată se căleşte două minute în restul de ulei, apoi se adaugă fasolea şi se acoperă cu apă. Se condimentează şi se fierbe totul 15 minute.

Se adaugă sucul de roşii şi roşiile tăiate cubuleţe, se fierb încă zece minute şi se iau de pe foc.

Iepurele se serveste alaturi de fasolea calda, cu patrunjel tocat sau cu smantana.

Iepure cu fasole păstăi

Iepure_cu_fasole_pastai

Pofta buna!

 


 

poate iti place si:

Carne de iepure cu legume sotate si vin

Carne de iepure cu legume sotate si vin

Carne de iepure cu legume sotate si vin din: carne de iepure, ardei capia, ardei grasi, ceapa verde, usturoi, ciuperci, vanata, vin rosu sec, boia dulce, scortisoara, ardei iute, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de iepure doi ardei capia doi ardei grasi un fir de praz ceapa verde 6 catei de usturoi […]

Iepure cu smantana si vin alb

Iepure cu smantana si vin alb

Iepure cu smantana si vin alb din: iepure, vin, ceapa, mustar, smantana, ulei. Ingrediente: un iepure un litru vin alb 2 cepe 6 linguri muştar iute 200 g smântână 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se porţionează iepurele, se unge cu muştar şi apoi se rumeneste în ulei timp de 10 minute. […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.