Iepure cu costita afumata si cartofi noi

Printeaza

O reteta delicioasa de iepure cu costita afumata si cartofi noi din: carne de iepure, costita afumata, ienupar, usturoi, vin alb sec, cartofi noi, cimbrisor, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.

Ingrediente:Iepure cu costita afumata si cartofi noi

  • 4 bucăţi de carne de iepure dezosată de pe spate, tăiate felii
  • 100 g costiţă afumată feliată (sau bacon)
  • 4 boabe de ienupăr
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 pahare de vin alb sec
  • 400 g cartofi noi
  • 1 linguriţă de frunze de cimbrişor
  • câteva rămurele de cimbrişor proaspăt
  • 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Feliaţi subţire bucăţile de costiţă afumată (sau bacon) şi rumeniţi-le în uleiul extravirgin de măsline într-o tigaie teflonată încăpătoare; după cinci minute adăugaţi boabele de ienupăr sfărâmate şi căţeii de usturoi spălaţi şi zdrobiţi.

Lăsaţi totul să se rumenească încă 5 minute.

Adăugaţi în tigaie bucăţile de iepure şi rumeniţi-le, întorcându-le pe fiecare parte câte 5 minute; stropiţi cu vin alb sec şi mai lăsaţi să se facă timp de 20 de minute la foc potrivit.

între timp, curăţaţi de coajă cartofii noi, clătiţi-i şi tamponaţi-i cu hârtie de bucătărie; puneţi cartofii alături de iepure în tigaie şi lăsaţi să se facă totul 20 de minute: iepurele şi cartofii trebuie să fie aurii.

Scoateţi din tigaie usturoiul, presăraţi deasupra frunzuliţele de cimbrişor, dregeţi cu sare şi cu piper negru proaspăt măcinat; amestecaţi şi daţi deoparte să se odihnească încă 5 minute.

Aranjaţi pe farfurii iepurele şi cartofii, aromând cu rămurele de cimbrişor proaspăt.

Serviţi preparatul călduţ.

Iepure cu costita afumata si cartofi noi

Iepure_cu_costita_afumata_si_cartofi_noi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.