Idei si retete pentru un gratar gustos
Printeaza
Idei pentru gratar:
Mititei romanesti
Mititei romanesti din: carne, slanina, usturoi, bicarbonat de sodiu, apa, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne 30 g slănină 4-5 căţei de usturoi ½ linguriţă bicarbonat de sodiu 4-5 linguri apă sare piper negru și roșu măcinat Mod de preparare: Carnea se taie bucăţele cîte 30-50 g, se sărează, se lasă într-un vas la…
Pui fript cu mirodenii
Pui fript cu mirodenii din: pui, usturoi, boia iute, cimbru, rozmarin, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 pui mare 1 cana de lemn de mar (facultativ) 12 catei de usturoi 1 lingura boia iute 1/3 ceasca cimbru proaspat, tocat 1/3 ceasca rozmarin proaspat, tocat 1/4 ceasca ulei de masline 1 lingura sare 1 lingura…
Frigărui de pui în stil oriental
Frigărui de pui în stil oriental din: piept de pui, ardei gras, ulei, zeama de lamaie, boi iute, chimen, ceapa, usturoi, sare. Ingrediente: 1 piept mare de circa 400-500 g 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde ulei marinata: 1 1/2 linguri ulei de masline 2 linguri zeama de lamaie…
Porumb la gratar
Porumb la gratar din: stiuleti de porumb, unt, sare. Ingrediente: 4 ştiuleţi de porumb semicopt 3 linguri unt sare Mod de preparare: Pe grătar se pun ştiuleţii curăţaţi şi se prăjesc la foc nu prea mare, periodic întorcîndu-se, ca să se rumenească uniform. După prăjire se sărează. Ştiuleţii se servesc fierbinţi, cu unt (opţional)…
Reteta zilei: Friptura umpluta la gratar
Friptura umpluta la gratar din: rosii, varza, busuioc, parmezan, piper, ulei de masline, usturoi, friptura de porc. Ingrediente: 1/2 kg rosii tocate 1 ceasca de varza tocata 1/2 lingurita busuioc uscat 1/2 ceasca parmezan ras 1/4 lingurita piper 2 lingurite de ulei de masline 1 catel de usturoi 4 fripturi porc Mod de…
Ciocănele picante cu sos de brânză albastră
Ciocănele picante cu sos de brânză albastră din: ciocanele, sare, usturoi, piper, boia iute, oregano, branza cu mucegai albastru, otet din vin rosu, maioneza, zeama de lamaie, lapte condensat, sare cu aroma de usturoi, seminte de telina. Ingrediente: 12 ciocanele 1/2 lingurita sare 1 lingurita praf de usturoi 2 lingurite piper alb macinat 2 lingurite…
Saramură de pui cu fasole verde
Saramură de pui cu fasole verde din: pulpe de pui, ardei iute, rosii, ceapa, usturoi, ardei gras, fasole verde, ulei de floarea soarelui, sare, piper, malai, varza alba, varza rosie. Ingrediente: 4 pulpe de pui doi ardei iuti 3 rosii doua cepe 6 catei de usturoi 3 ardei grasi 400 g fasole verde o lingurita…
Ceafa marinata la gratar
Ceafa marinata la gratar din: ceafa de porc, iaurt, boia, cimbru, sare, piper. Ingredinte: 4 felii ceafa de porc un pahar mic iaurt o lingurita boia cimbru sare piper Mod de preparare: Se amestecă iaurtul bine bătut cu boiaua, cimbrul şi piperul. Cu această pastă se ung feliile de carne şi se lasă la…
Pofta buna!