Icre de fasole cu morcov si pastarnac

Printeaza

Icre de fasole cu morcov si pastarnac din: fasole, păstârnac, morcov, ceapă, ulei, sare.

Icre de fasole cu morcov si pastarnac

Ingrediente:

  • 250 g fasole
  • 1 păstârnac
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ceaşcă ulei
  • sare

Mod de preparare:

Se alege fasolea, se spală . şi se dă în clocot cu apă cât s-o acopere. Se aruncă apa în care a clocotit, se umple oala eu altă apă şi se pune la fiert cu păstârnacul şi morcovul curăţaţi şi netăiaţi.

Se fierbe la foc potrivit până scade bine, după care se lasă să se răcească şi se trece prin sită. Se toacă ceapa, se freacă cu sare, se spală cu apă rece şi se scurge în mână.

Se pune peste fasole şi se freacă cu ulei adăugat treptat. Când s-a încorporat tot uleiul, se potriveşte de sare şi se aşează în formă de piramidă pe o farfurie.

Se ornează cu felii de morcov şi păstâmac, tăiate rondele, şi se lasă la rece. Când se serveşte, se ornează cu măsline întregi, fără sâmburi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.