Icre de crap cu masline

Printeaza

Icre de crap cu masline din: ulei, icre, sare, masline, ceapa, zeama de lamaie,  paine alba, lapte, apa minerala, paine prajita,

Icre de crap cu masline

Ingrediente:

  • 300 ml ulei
  • 100 g icre
  • sare
  • măsline
  • ceapă
  • zeamă de lămâie
  • 2 felii de pâine albă, înmuiate în lapte
  • apă minerală
  • pâine prăjită

Mod de preparare:

Treci icrele proaspete printr-o sită ca să le îndepărtezi pieliţele. Le dai cu sare şi le laşi într-un castron, la rece, cel puţin 24 de ore.

Le amesteci cu o lingură de lemn, picurând ulei puţin câte pu­ţin. Omogenizezi rapid ca să nu se strângă uleiul într-un loc.

După ce s-au albit poţi băga mixerul şi de-acum poţi turna ceva mai mult ulei. Stropeşti din când în când cu câte 1-2 picături de apă minerală.

Storci bine pâinea înmuiată şi o încorporezi în icre, turnând din când în când ulei şi amestecând încontinuu. La final, adaugi zeamă de lămâie, în funcţie de cât le vrei de acre, mixând continuu.

Le serveşti cu ceapă tăiată mărunt, cu feliuţe de măsline şi cu pâine prăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.