Iahnie de fasole cu carnati

Printeaza

O reteta delicioasa de iahnie de fasole, carnati, ardei, morcovi, foi de dafin, radacina de patrunjel, faina, patrunjel verde, bulion, sare.

Ingrediente:Iahnie de fasole cu carnati

  • 1 kg fasole boabe
  • 300-400g cârnaţi
  • 1-2 ardei
  • 2 morcovi
  • 2 foi de dafin
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 lingură făină
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • bulion după gust
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Fasolea se pune în apă rece cu o seară înainte. A doua zi se pune la fiert în apă rece, cu sare. După primul clocot se schimbă apa şi se lasă să fiarbă până ce fasolea e aproape fiartă.

Separat, într-o cratiţă, se pun cârnaţii.

Zarza­vatul şi ardeii se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Se pun în cratiţă, se adaugă 2-3 ceşti de apă şi se lasă la foc mic să se înăbuşe, împreună cu foile de dafin, cam 10 minute.

Se adaugă fasolea scursă, se toarnă bulionul amestecat cu făina şi eventual subţiat cu apă şi se sărează după gust.

Se dă cratiţa la cuptor, la foc mediu, până ce mâncarea scade destul de mult. Se serveşte cu pătrunjel verde presărat pe deasupra şi cu salată de gogoşari muraţi.

Iahnie de fasole cu carnati

Iahnie de fasole cu carnati

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.