Iahnie de fasole cu cimbru si usturoi

Printeaza

Iahnie de fasole cu cimbru si usturoi din: fasole alba, ceapa, rosii, patrunjel verde, foi de dafin, piper boabe, cimbru, usturoi, sare, piper, untdelemn.

 

Ingrediente:Iahnie_de_fasole_cu_cimbru_si_usturoi

  • 500 g fasole boabe (alba)
  • 200 g ceapa
  • doua rosii
  • o legatura de patrunjel verde
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • cimbru
  • un catel de usturoi
  • sare
  • piper macinat
  • 3 linguri untdelemn

 

Mod de preparare:

Fasolea se pune la înmuiat în apă rece, pentru 8-10 ore (în acest interval, se schimbă apa cel puţin o dată), după care se pune la fiert într-o oală.

Se schimbă o dată apa, după care se pune în oală cimbru, piper boabe şi, mai către sfârşitul fierberii, sare.

Ceapa se toacă şi se înăbuşă în apă (sau se poate mai întâi căli în untdelemn, apoi se înăbuşă).

Dacă se foloseşte unt­delemn, roşiile se despieliţează, se desămânţează şi se taie cubuleţe, după care se adaugă peste ceapă.

Dacă nu se foloseşte untdelemn, e recomandat ca mai întâi roşiile să se pune 2-3 minute pe un grătar, după care se scoate pieliţa şi se pasează peste ceapă, prin sită (astfel, iahnia va ieşi mai gustoasă).

Când fasolea a fiert bine, se scurge de zeamă (care nu se aruncă, e posibil să mai avem nevoie de puţină zeamă, pen­tru ca iahnia să nu iasă prea uscată), se pune într-un vas termorezistent, împre­ună cu ceapa, şi se adaugă în ea foi de dafin, sare şi piper măcinat, după gust.

Se mai toarnă zeamă (dacă e nevoie) şi se dă vasul la cuptor pentru 20 de minute.

La sfârşit se adaugă pătrunjel tocat. Se poate servi cu mămăliguţă şi murături.

Iahnie de fasole cu cimbru si usturoi

Iahnie_de_fasole_cu_cimbru_si_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.