Iahnie de dovlecei cu verdeata

Printeaza

Iahnie de dovlecei cu verdeata din: dovlecei, ceapa, ulei, bulion, marar, patrunjel, cimbru, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Iahnie de dovlecei cu verdeata

  • 5 dovlecei
  • 3 cepe
  • 100 ml ulei
  • 50 g bulion
  • 1 legătură de mărar verde
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1 foaie de dafin
  • 1 linguriţă cimbru
  • 5 căţei de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Dovleceii raşi de coajă se taie în două pe orizontală şi apoi în feliuţe subţiri. Se călesc pe rând în ulei bine în­cins, apoi se scot într-un caston.

In uleiul rămas se căleş­te ceapa tocată mărunt. Când începe să se rumenească, se adaugă bulionul şi se stinge cu apă caldă.

Se adau­gă dovleceii, foaia de dafin, cimbrul şi se lasă la foc mic aproximativ 5 minute. Se adaugă usturoiul şi verdeaţa tocate mărunt. Condimentăm cu sare şi piper.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna iahnia de dovlecei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.