Iahnie de dovlecei cu verdeata
PrinteazaIahnie de dovlecei cu verdeata din: dovlecei, ceapa, ulei, bulion, marar, patrunjel, cimbru, usturoi, sare, piper.
- 5 dovlecei
- 3 cepe
- 100 ml ulei
- 50 g bulion
- 1 legătură de mărar verde
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 foaie de dafin
- 1 linguriţă cimbru
- 5 căţei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dovleceii raşi de coajă se taie în două pe orizontală şi apoi în feliuţe subţiri. Se călesc pe rând în ulei bine încins, apoi se scot într-un caston.
In uleiul rămas se căleşte ceapa tocată mărunt. Când începe să se rumenească, se adaugă bulionul şi se stinge cu apă caldă.
Se adaugă dovleceii, foaia de dafin, cimbrul şi se lasă la foc mic aproximativ 5 minute. Se adaugă usturoiul şi verdeaţa tocate mărunt. Condimentăm cu sare şi piper.
Pofta buna!
Foarte buna iahnia de dovlecei