Iahnie de cartofi cu tahini

Printeaza

Iahnie de cartofi cu tahini din: cartofi, ceapa, usturoi, radacina de telina, frunze de telina, pasta de tomate, tahini, sare.

Ingrediente:Iahnie de cartofi cu tahini

  • 1,500 kg cartofi
  • două cepe
  • 4 căţei de usturoi
  • o ţelină (rădăcină şi frunze)
  • 4 roşii
  • o lingură de pastă de tomate
  • două linguri de tahini (pastă de susan)
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă cepele, taie-le mărunt şi fierbe-le în apă. Adaugă roşiile (de asemenea, curăţate, spălate şi tocate), usturoiul (tăiat feliuţe), ţelina, tăiată mărunt.

Rădăcina de ţelină se pune numai după ce a dat apa în clo­cot), apoi cartofii (tăiaţi cubuleţe).

Pune sare şi lasă să fiarbă. După ce au fiert toate, pune deoparte un polonic de zeamă caldă şi amestecă bine în ea pasta de susan (tahini).

După ce s-a dizolvat, toarnă încet în oală, amestecă să se omogenizeze, apoi mai lasă totul la foc mic, să mai scadă zeama.

Iahnie de cartofi cu tahini

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.