Hribi uscati cu usturoi

Printeaza

Hribi uscati cu usturoi din: hribi, usturoi, sare, faina, sare, piper, ulei, sifon.

Ingrediente:Hribi uscati cu usturoi

  • 1 farfurie plină cu hribi uscaţi
  • 4-6 căţei de usturoi
  • sare
  • 3 linguri cu făină
  • sare
  • piper
  • 1 cană cu ulei
  • 1 cană cu sifon

 

Mod de preparare:

Spălaţi hribii cu apă călduţă, lăsaţi să se înmoaie intr-un vas cu apă caldă cât să-i acopere, pentru 2 ore. Scurgeţi-i de apă şi fierbeţi în apă clocotindă 1/4 oră, scurgeţi apa şi răcoriţi-l 1/4 oră.

Faceţi un aluat din 3 linguri cu faină şi 1 cană cu sifon sau apă minerală. Condimentaţi cu sare, piper măcinat, cimbru mărunţit şi usturoi pisat. Omogenizaţi amestecul.

Incălziţi până lapunctul de fierbere uleiul pus într-un tuci sau un ceaun.

Treceţi prin aluat hribii, rumeniţi-i în ulei fierbinte. Lucraţi la foc potrivit pentru ca aluatul să prindă repede crustă şi să nu se îmbibe cu ulei.

Scoateţi hribii pe şerveţele apoi treceţi-i pe un platou cu cartofi prăjiţi.

Serviţi totul cald, lângă o salată de murături.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.