Hribi uscati cu usturoi
PrinteazaHribi uscati cu usturoi din: hribi, usturoi, sare, faina, sare, piper, ulei, sifon.
- 1 farfurie plină cu hribi uscaţi
- 4-6 căţei de usturoi
- sare
- 3 linguri cu făină
- sare
- piper
- 1 cană cu ulei
- 1 cană cu sifon
Mod de preparare:
Spălaţi hribii cu apă călduţă, lăsaţi să se înmoaie intr-un vas cu apă caldă cât să-i acopere, pentru 2 ore. Scurgeţi-i de apă şi fierbeţi în apă clocotindă 1/4 oră, scurgeţi apa şi răcoriţi-l 1/4 oră.
Faceţi un aluat din 3 linguri cu faină şi 1 cană cu sifon sau apă minerală. Condimentaţi cu sare, piper măcinat, cimbru mărunţit şi usturoi pisat. Omogenizaţi amestecul.
Incălziţi până lapunctul de fierbere uleiul pus într-un tuci sau un ceaun.
Treceţi prin aluat hribii, rumeniţi-i în ulei fierbinte. Lucraţi la foc potrivit pentru ca aluatul să prindă repede crustă şi să nu se îmbibe cu ulei.
Scoateţi hribii pe şerveţele apoi treceţi-i pe un platou cu cartofi prăjiţi.
Serviţi totul cald, lângă o salată de murături.
Pofta buna!